judo met zorg

Judo is voor iedereen

Fun & Fit is inclusief

Judo is een sport voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke-, geestelijke en/of meervoudige beperking. Duizenden judoka’s beoefenen wekelijks met veel enthousiasme de judosport. Dat kan op een recreatieve manier, maar ook in wedstrijdverband. Fun & Fit streeft ernaar om mensen met een “beperking” (lichamelijk, geestelijk, auditief of visueel) te integreren binnen onze reguliere lessen. Daar waar dit niet mogelijk is zullen speciale Judo met Zorg groepen worden gestart.

Budocentrum Fun & Fit is sinds 2013 gestart met “Judo met Zorg” bij woon- en werkcentrum Breidablick. De judolessen worden op maat aangeboden aan de deelnemers. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd Judo in de Zorg docent.

Bij Fun & Fit trainen wekelijks ruim 40 mensen met een Autistisch Spectrum Stoornis (ADHD, ADD, PPD-NOS, Asperger e.d.) of een lichamelijke-, auditieve-, of visuele beperking in de reguliere lessen mee.

De Judo Met Zorg les

De les begint altijd met een warming-up. Dit kan ingevuld worden door inlopen, warming up of door leuke spelletjes, waarbij verschillende aspecten van het judo voorkomen: rollen, vallen en opstaan! De judoka’s leren elkaar vast te pakken, om te sturen, en op een plezierige manier met elkaar te stoeien. Daarnaast proberen we de deelnemers echte judoworpen en houdgrepen te leren. Als een deelnemer er aan toe is dan kunnen ze examen doen voor een officiële judoband. Elk jaar doen de deelnemers van Breidablick (die dat willen) ook mee met de clubkampioenschappen. Spannend, maar superleuk!

Judo kan je alleen leren door het te doen

Lestijden Judo met Zorg

WOENSDAG

15:45 - 16:30 Jeugd, Volendam

VRIJDAG

09:30 - 10:00 Breidablick
10:15 - 10:45 Breidablick
11:00 - 11:15 1-op-1 begeleiding, Breidablick
11:15 - 12:00 Breidablick

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.